11 Απρ 2016

Moulage oeuf de Pâques en chocolat, niveau : presque-pro!


Moulage oeuf de Pâques en chocolat

Φορμάρισμα σοκολάτας για πασχαλινά αυγά

Επίπεδο: σχεδόν επαγγελματικό
Φάσεις κλειδιά:

- ετοιμάστε τη σοκολάτα (δείτε το σχετικό βίντεο) : για να έχετε μία γυαλιστερή σοκολάτα που δεν λιώνει στα δάχτυλα.
- καθαρίστε τέλεια τη φόρμα με καθαρό ζεστό νερό και στη συνέχεια στεγνώστε τη τέλεια.
- λαδώστε πολύ ελαφρά τη φόρμα χρησιμοποιώντας ένα βαμβάκι με ένα ουδέτερο λάδι (σπορέλαιο). Αφαιρείτε το λάδι με ένα άλλο βαμβάκι ώστε να μην είναι υπερβολικό.
- με ένα στεγνό και καθαρό πινέλο, καλύπτετε τη φόρμα με σοκολάτα. Απλώνετε τη φόρμα ομοιόμορφα ώστε να πετύχετε μία ομοιόμορφη στρώση.
- Αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο.
- Όταν η σοκολάτα έχει κρυώσει, απλώνετε μία άλλη στρώση σοκολάτας και την αφήνετε πάλι να κρυώσει στο ψυγείο.
- Επαναλαμβάνετε μέχρι να πετύχετε το πάχος της σοκολάτας που επιθυμείτε.
Προσοχή, απλώστε τη σοκολάτα με ομοιόμορφο τρόπο ώστε να βγαίνει εύκολα από τη φόρμα.

Ξεφορμάρισμα : (παρακολουθήστε το βίντεο).

Για να φτιάξετε ένα κλειστό αυτό, το οποίο μπορείτε να γεμίσετε, περάστε λίγη λιωμένη σοκολάτα στα χείλη του μισού αυγού και κολλήστε ένα άλλο μισό αυγό για να φτιάξετε ένα ολόκληρο. Συγκρατήστε τα δύο μισά δένοντάς τα με μία φαρδιά κορδέλα.

Προετοιμασία σοκολάτας

Επίπεδο: μέτριο
Φάσεις κλειδιά:

Λιώστε ένα μέρος της σοκολάτας σε μπεν μαρί χωρίς νερό (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ειδικό μηχάνημα που διατηρεί τη σοκολάτα σε μία δεδομένη θερμοκρασία)
Για να προετοιμάσετε τη σοκολάτα, πρέπει να την φτάσετε σε μία συγκεκριμένη θερμοκρασία (45ο C) και στη συνέχεια να την χαμηλώσετε προσθέτοντας νέο υλικό (27ο C). Τέλος την ανεβάζετε πάλι στους 30-31°C. Τη διατηρείτε σε αυτή τη θερμοκρασία για όσην ώρα την επεξεργάζεστε.
Αυτή η προετοιμασία της σοκολάτας δίνει γυαλάδα στη σοκολάτα που δουλεύεται επίσης εύκολα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Συμβουλές:
- χρησιμοποιείτε πολύ καθαρά εργαλεία χωρίς ίχνη νερού,
- μην προσθέτετε νερό στη σοκολάτα, γιατί κάνει κόμπους,
- χρησιμοποιήστε σοκολάτα κουβερτούρα και ελέγξτε τις θερμοκρασίες στη συσκευασία, γιατί μπορεί να διαφέρουν αναλόγως σοκολάτας,
- καλό είναι να χρησιμοποιείτε το ειδικό θερμόμετρο κουζίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου