7 Δεκ 2015

Petits biscuits de Noël






- 250 g de farine
- 100 g de beurre ramolli
- 125 g de sucre
- 50 g d'amandes en poudre
- 1 oeuf
- 1 cuillère à café de levure

Pour les épices au choix :
- cannelle
- gingembre
- muscade
- girofle...
- zestes de citron (orange ou mandarine)
- 1 jaune d'oeuf (mélangé à un peu d'eau)

Préparation de la recette :

Préchauffer le four à 200°C.
Mélanger la farine, la levure, le sucre et la poudre d'amandes.
Ajouter le beurre et les oeufs. Travailler avec une fourchette.
Faire une “boule”. Assaisonner la boule au choix: épices, cannelle, zeste de citron…
Etaler la pâte avec un rouleau et découper des formes (sapins, lunes, étoiles......).
Disposer sur du papier sulfurisé.
Etaler un peu de jaune d'oeuf sur les biscuits et enfourner 7 à 10 min (à surveiller).


- 250 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 125 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. αμύγδαλα σε σκόνη
- 1 αυγό
- 1 κουταλάκι του καφέ μαγιά
 

Για τα μπαχαρικά, κατ' επιλογή:
- κανέλλα
- τζίντζερ (πιπερόριζα)
- μοσχοκάρυδο
- γαρύφαλλο...
- ξύσμα λεμονιού (πορτοκαλιού ή μανταρινιού)
- 1 κρόκο αυγού (ανακατεμένο με λίγο νερό)

Προετοιμασία της συνταγής:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
Ανακατέψτε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και την τριμμένη αμυγδαλόψυχα.
Προσθέστε το βούτυρο και τα αυγά. Δουλέψτε με ένα πηρούνι.
Φτιάξτε μία "μπάλα". Αρωματίστε τη μπάλα κατ' επιλογή: με μπαχαρικά, κανέλλα, ξύσμα λεμονιού...
Απλώστε τη ζύμη με έναν πλάστη και κόψτε με φόρμες (έλατα, φεγγάρια, αστέρια...)
Απλώστε τα μπισκότα πάνω σε λαδόκολλα.
Απλώστε λίγο κρόκο αυγού πάνω στα μπισκότα και βάλτε στο φούρνο 7 με 10 λεπτά (να επιβλέπετε).





Recette: Petits Biscuits de Noël



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου